Porselen Diş Nasıl Yapılır

porselen-diş-nasıl-yapılır
porselen-diş-nasıl-yapılır

Porselen Diş Nasıl Yapılır

Diğer adı ile kaplama, seramik veya kron diye ayrılır. Bu estetik kaygıları ortadan kaldırmak amacıyla ağız içindeki sorunun giderilmesi için, kişinin ağız fonksiyonlarının tam olarak gerçekleştirebilmesi için takılan dişlerdir. Porselen diş nasıl yapılır, elbette sadece estetik kaygılarla değil aynı zamanda herhangi bir kaza veya başka sebeplerle çekilmiş olan bölgelerinin üzerine ve sadece tek mine yontularak üzerine yapılmaktadır. Ağız içindeki çürükler eğer ki zarar veriyorsa, bu zarar da dolgu yapılarak giderilemiyorsa kaplama her daim seçilir. Amaç kişinin çiğneme ve konuşma işlevini yapabilecek yüzü ile tamamen uyumlu estetik bir yapıda yapay dişler yapmaktadır.

Herhangi bir nedenle ağız organlarını kaybetmiş, kırık veya görüntü yapısı değişmiş, 18 yaşından büyük herkese yapılabilir. Bu süreçte hastaların alternatifi olan ortodonti (tel takma) sağlık hizmetini görmek istemeyen kişiler için de çok uygundur.

Porselen diş nasıl yapılır, diye düşünürseniz bunun aslında çok kolay olmadığını söylemek gerekir. Önce doktor tarafından ölçümler yapılır. Sonra bu ölçülerin uyumluluğunu kontrol etmek için 2-3 kez doktora gidilir. Uygun olursa gerekli protez dişimize yerleştirilir. En son randevunuzda ise işlemin başarılı olup olmadığı incelenir. Seramik kaplama hekimler tarafından daha çok kron veener adıyla anılmaktadır. Genel olarak dişlerin taç olarak adlandırıldığı kısımlarında yapılır. Bu yapılar, doğuştan hasarlı olabileceği gibi sonradan kaza sonucu işlevini kaybetmiş de olabilir. Seramik yaprak problemli bölgelerin, lamine edilerek düzeltilmesiyle olur. Teknolojinin gelişmesiyle hekimlerin kullandığı malzemeler ve yöntemler de geliştiğinden tedavi için yapılan uygulamalar da kolaylaşmaktadır. Bu kaplamaların asıl ağız yapısıyla uyumlu olması sebebiyle hem hastaya hem de diş hekimine önemli avantajlar sağlamaktadır.

Dişler arasındaki açıklığın kapatılması için hekim tarafından dişlerin arasına protezler de yapılabilir. Hastaların tüm çene fonksiyonlarını kaybettiği zaman ise protezlerin yanında çene üzerinde yer alan pembe kısımların da göz önüne alınması gerekmektedir. Bu sebeple üretilen icatlar çift katmanlı ve kaliteli malzemeler kullanılarak yapılırsa bu rehabilitasyon işleminde hastaya, hem estetik hem de sağlık açısından en iyi hizmet verilmiş olur. Eğer gülüş estetiği göz önüne alınarak veneer yapılacaksa, pembe kısımların da yapılacağı göz önüne alınarak aşamaların uzayacağı unutulmamaktadır. Pembe estetiğin sağlanması için lazer ile kliniğimize başvurulabilir. Pembe doku estetiği sağlandıktan sonra gerekli duyulması halinde hekim tarafından uygulamaya geçilir.

Sağlık unsurları öncesinde, hekim tarafından yapılacak tasarımın ölçüsü alınır. Daha sonra porselen diş nasıl yapılır a geçersek kesimden sonra laboratuvarda dişler oluşturularak 2 – 3 gün sonra dişlerin yeni yapıya uygun olup olmadığı test edilir. Bu aşamada operasyonda sorun yaşanmazsa işlem 4-5 günde tamamlanır. Fakat herhangi bir sorun olursa, tedavi süreci uzar. Seramik kaplamaların belli bir ömrü vardır ve 10 yıl sorunsuz kullanılabilir. Fakat eskimiş olan protezler çeşitli rahatsızlıklara sebep olacağından hemen yenisi ile değiştirilmelidir.

Dayanıklılığı ve düşük maliyeti ile göze çarpmaktadır. Porselenin alternatifi olan zirkonyum kaplama da bazı hekimler tarafından kullanılmaktadır. Fakat kaliteli estetik görüntü isteniyorsa empress yöntemini seçmek daha yararlı olacaktır. Bu sebeple empress dişlerin maliyetini yükseldiğinden uygulamaya başlamadan önce hastalara hekim tarafından farklı çözümler sunulabilmektedir. Doktorlarla önce yapılan karşılıklı görüşmelerle ağız yapısına en uygun tedavinin hangisi olacağı karar verilir.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.