Diş Kaplama Nedir, Kimlere Yapılır?
Sağlık dendiğinde en önemli olan ve en önemsenmesi gereken ağız sağlığıdır. Sindirimin ağızdan başladığı gerçeğinden yola çıkarsak, ağız ve diş sağlığının önemini de o kadar fazla kavramış oluruz. Ağız ve diş bakımı konusunda sorunlu ülkelerden biri Türkiye maalesef. Gerek vitamin ve demir eksikliği, gerek çocuk yaştan itibaren var olan genetik yatkınlıklar, hamilelik estetik kaygısı sebebiyle zirkonyum diş kaplama yaptırmak durumunda kalırız.
Hangi Durumlarda Yapılmaktadır?
Diş eksikliği, kanal tedavisi gibi durumlarda oluşan kötü görüntünün ortadan kalkması, daha rahat yemek yiyebilmek, sindirim problemi yaşamamak için yapılmaktadır. Eğer ağız için de çok fazla eksik varsa, aşınma sebebiyle şekil bozuklukları oluşmuşsa, sinirler alındıktan sonrası veya başka sebeplerden renk değişiklikleri ve kararmalar oluşmuşsa, bunlar da mutlaka kaplanmalıdır. Uygulamalar kendi dişlerimize zarar vermez. Hatta tam tersine daha uzun ömürlü olmalarını sağlar. İyi ve uzman hekimler tarafından yapılmış olanlar 10 yıl ve daha fazla kullanılabilirler. Kaplamanın yapılabilmesi için bir takım ön işlemler uygulanır. Önce ağız yapılacak veya protez için hazırlanır. Kaplanacak dişler kesilir, ölçü alınır, laboratuvarda hazırlanır. Hazırlananların ağız içine uyumluluğu sağlanması için prova yapılır. En son işlem olarak da kalıcı olarak yapıştırılır. Bu uygulamaları hekiminizin uyarıları doğrultusunda kullandığınızda çok uzun yıllar kullanırsınız.
Yapımında Hangi Maddeler Kullanılır?
Diş kaplama konusu artık günümüzde son teknolojilerle yapılmaktadır. Bu şekilde yapılanlar, daha uzun ömürlü olduğu gibi son derece estetik bir görünüme sahiptirler. Ayrıca kesilen dişlerin üzerine yapılan metal olanların en üzerine uygulan porselen veya zirkonyum olanlardır. Zirkon ise hem estetik açıdan hem de uzun ömürlü olmaları açısından çok daha fazla tercih edilmektedirler. Çünkü bunlar doğal görünüm açısından en başarılı uygulamalardır. Bunların dışında yapılmakta olan ve özellikle son yıllarda sıkça uygulanan bir çeşidi de kurondur. Doğal kesilerek üzerini ince bir porselen maddeyle kaplanması işlemidir. Kuron, zayıf olan ve desteğinin olmaması durumunda uygulanan bir yöntemdir. Sağlamlığını yitirmiş olanlara uygulanan bir işlemdir. Sağlam olmayanların dayanımı artmakta, daha uzun ömürlü olması sağlanmakta ve bir açıdan iyileştirme operasyonu yapılmaktadır.
İşlemi Öncesinde Yapılanlar Nelerdir?
Öncelikle kaplama işlemi kararı verildikten sonra, ağız içindeki sorunlar tespit edilir. Çürük dişler varsa onlar çekilir veya kanal tedavisi uygulanarak hasta için hazırlanır. Dolgu varsa çıkartılır. Diplerde kist veya enfeksiyon olup olmadığı röntgen çekilerek tespit edilir ve varsa bunların iyileştirmesi yapılır. Kesimi de yapıldıktan sonra, kaplama işlemine başlanır.
Porselen veya zirkonyum fiyatları birbirinden farklı fiyatlardır. Buradan bilgi amaçlı yaklaşık olarak fiyat söyleyebiliriz. Ancak bunlar kalitesine göre birbirinden farklıdır. Zirkonyum ise porselenler den daha farklı bir madde olduğu için biraz daha pahalıdır.
Kaplama yaptırmadan önce, bu konuda başarılı ve olumlu referans sahibi hekimlerden bilgi ve fiyat alarak, karşılaştırarak karar vermenizi öneririz. Sağlıklı bir yapıya kavuşma aşamasında özgüven, inanç, psikolojik destek ve sağlıklı beslenme durumları oldukça önemlidir. Ağız sağlığı son derece önemli konulardan biridir. Estetik görüntü ve gülümseme ise insana öz güven sağlayan, insan psikolojisini olumlu etkileyen unsurlardan biridir. En sağlıklı ağızlar ve en güzel gülüşler sizin tercihlerinizle oluşur.
Merhaba,
benim iki ön dislerim 5 sene önce kanal tedavisi gördü ve iki Metal kalemle sabitlestirildi. Dislerim baya koyulasdi. Görüntü beni cok rahatsiz ediyor.
Doktorum seramik kaplama kuron gerekli dedi. Ve iki ön Dis kuron olursa yan dislerle ayn igözükmesi icin , yandaki iki dislere veener veya baska metod uygulanmasi lazim.
Ve fiyat konusunda bilgi vere bilirmisiniz?
Bana yardimci olurmusun?
Merhaba dişleri kaplama fiyatları soracaktım bir diş ne kadar ?
Salem je veux prendre un rdv pour mes dent