Diş Dolgusu

dis-dolgusu
dis-dolgusu

Diş Dolgusu Nedir Nasıl Yapılır?

En iyi dişçi tarafından ağızda oluşan herhangi bir kötü rahatsızlık veya iltihaplanmadan dolayı oluşan çürüklerin yerine diş dolgusu yapılmaktadır. Genel olarak kanal tedavisi sonrasında yapılır. İnsan vücudu üzerinde yer alan zararlara en açık ve en hassa bölgedir. Alınan besinler öğütüldükten sonra mideye gönderilmektedir. Bu nedenden dolayı zararlı besinlerde bulunan şekerler veya maddeler minelere zarar vermektedir. Bu zararlarda zamanla çürükleri meydana getirmekte ve kökleri zayıflatmaktadır. Oluşan çürüklerden sonra dişlerde bir boşluk oluşmaktadır.

Diş dolgusu yapıldıktan sonra boşluklar kapatılmaktadır ve ağrılar en aza indirgenmektedir. Bu işlemlerin yapım süresi oldukça kısa süredir. Bunlar günlük hayatta tıp hizmetlerinin gelişim göstermesi ile birlikte oldukça tercih edilmektedir. Hekimlerin hastalara genel olarak önerdiği tedavi yöntemidir. Bu yöntem ileride yaşanabilecek kötü sonuçların önüne geçmektedir. Zamanla daha da gelişme gösteren işlemin bakımı yapıldığı zaman ve ağız sağlığına yeteri kadar dikkat edildiği zaman insanlara oldukça pozitif etkiler yaratmaktadır.

Bu tür işlemleri için ilk önce internet sitesi üzerinden veya telefon numaralarından ulaşım sağlayarak randevu alınması gerekmektedir. Bu alınan randevuların ardından hekimler tarafından gün ve saat verilmektedir. Ağrının şiddetleri ve hangi bölgede olduğu gibi konular doktorlara eksiksiz aktarılmalıdır. Doktorların WhatsApp uygulamaları üzerinden detaylı fotoğraflar istenmektedir. Bu işlemler tamamlandıktan sonra ise hastalar kliniğe gelmektedir. Klinikte bulunan kitapçıklar ile hastalara kısa süreli tanıtımlar ve bilgilendirmeler yapılmaktadır. Randevu zamanı geldiğinde ise hasta içeriye alınmaktadır ve işlemler başlatılmaktadır. Diş dolgusu ilk bakıldığı zaman korkutucu bir işlem gibi görünse de hastaya acı ve ağrı yapmayacaktır. Hekimler ilk olarak ağız içini kontrol etmektedir.

Kontroller tamamlandıktan sonra diş çevresine uyuşturma işlemi yapılacaktır. Bu uyuşturma işlemleri iğneler ile daha ağrısız olacaktır. Daha sonra son teknoloji ve üstün özellikleri bulunan makineler ile işlem başlamaktadır. Bu işlem için devamlı hastanın çene etrafına hava verilmektedir. Yaklaşık 30 dakika gibi kısa bir sürede işlem tamamlanmaktadır. Ön tarafta olanlar üzerine yapılan dolgular genelde düşmektedir. Bu nedenden dolayı son geliştirilen bir sistem ile bu sorun çözüme kavuşturulmuştur.

Düşmelere karşı geliştirilen ilaçlar bulunmaktadır. Bu ilaçlar – köklerini güçleştirmektedir ve korumaktadır. İlaçlar eczanelerde düşük fiyatlardan satılmaktadır. Buna ek olarak işlemlerini, sağlık güvenceleri bulunan hastalar ücretsiz olarak yaptırabilmektedir. Hastaların işlem sırasında sorulan soruları uzman hekimler tarafından an ve an cevaplandırılmaktadır. İşlem tamamlandıktan sonra asistanlar hastaların bilgilerini kontrol edip başka bir gün ve tarih vermektedir. Bu tarihler kontrollerin yapılacağı tarihlerdir. Hastalar bu tarihi mutlaka takip etmelidir. Uygulamanın yapılması kolay ama taşıması oldukça güç bir işlemdir. Yapılacak herhangi bir hata işlemin zarar görmesine ve acı hissiyatları vermesine sebep olacaktır. Tarihler verildikten sonra bir daha ki kontrole kadar hastaya yemesi ve içmesi gereken yiyeceklerin listesi verilmektedir.

Diş dolgusu yapıldıktan sonra uygulanması gereken bir kaç adım bulunmaktadır. Bu adıma uyulur ise sonsuza kadar gezilebilir. Tam oturduktan sonra bir daha sorun çıkarmayacaktır. Bu nedenden ötürü ilk takıldığı zaman sert yiyecekler yenilmemelidir. Yumuşak yiyecekler ve sıvılar tercih edilmelidir. Ön kısımlarda bulunan dolgular için de ilaçlar kullanılmalı ve besinlere dikkat edilmelidir. Ayrıca takıldıktan sonra kontrol tarihleri takip edilmeli ve kontroller aksatılmamalıdır. Doktorların verdiği planlara ve programlara muhakkak uyulmalıdır. İlk takıldığı zaman, ağız dolguya alışmadığı için dil devamlı oraya gidecektir. Dil ile bunlar kesinlikle oynanmamalıdır. Aksi takdirde dilin herhangi bir teması düşmesine sebebiyet verecektir.

2 yorum

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.